HOE

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Hoe

Met hart en ziel, met kennis en gedrevenheid, met durf en geduld en met veel oog voor detail en afwerking. Stofsalon besteedt veel tijd aan het peilen naar de wens van de klant: waarvoor dient het meubel gebruikt te worden, gaat het om een sierstuk of een gebruiksvoorwerp? We hechten veel belang aan een duidelijke en uitvoerige communicatie en bespreken een plan van aanpak.

 

Sommige zitmeubels vereisen een klassieke stoffering waarbij de traditionele, ambachtelijke stoffeertechnieken worden toegepast. Hierbij worden juten singels, conische veren, een vulling van crin végétal, paardenhaar of cocos, enz. gebruikt. Bij moderne meubels dienen we gebruik te maken van modernere technieken en polyethers of koudschuimen.

Tenslotte wordt er uitgebreid gepraat over de verschillende stofsoorten en hun eigenschappen. Bij meubelstoffen dien je immers niet enkel te letten op de samenstelling, maar ook op technische aspecten zoals slijtvastheid, pilling en lichtechtheid. Voor projecten in de medische sector of de horeca moet er ook rekening gehouden worden met eventuele normen in verband met brandveiligheid en hygiëne of vuilwerende voorbehandelingen.

 

Verlijmingen van houtwerk en kleine restauraties worden in eigen atelier uitgevoerd. Wordt het echt heel specifiek, dan werkt Stofsalon in regie met een restaurateur en meubelmaker. Het kleuren en beschermen van hout doen we onder andere met de beitsen en waxen van Novita, producten waar we vanop aan kunnen dat ze het hout voeden en beschermen van binnenuit, waardoor de specifieke kenmerken van het hout volledig tot hun recht komen. Stofsalon garandeert een persoonlijke aanpak waarbij met zoveel mogelijk aspecten rekening gehouden wordt. We bieden dan ook garantie op de door ons uitgevoerde werken en gebruikte stoffen.